Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Vært i LAR etter at jeg ble tvunget til å slutte med Dolcontin og Valium

Hei.
Jeg har vært I LAR 8 mnd nå etter at jeg ble tvunget til å slutte med Dolcontin og Valium som jeg har brukt i drøyt 17 år pga 2 operasjoner i korsryggen som ikke var vellykket. Etter andre operasjon som var 10 år etter første ble jeg sengeliggende i 3 mnd, selv om jeg fikk så ufattelig mye Morfin måtte jeg krabbe til WC. Mat kunne jeg bare glemme å lage og jeg bodde alene uten noen form for hjelp. Jeg hadde da så vondt at jeg var oppe i 1660mg Dolcontin i døgnet, og 6 Valium pga angst, PTST og generelt dårlig selvbilde. Disse Valium var eneste grunnen til at jeg var så sosial jeg var, nå får jeg absolutt ingenting og jeg tør knapt gå i postkassa. Jeg får min 72 år gamle far til å handle for meg for jeg tør ikke gå ut.
Men alle medisiner jeg hadde som hjalp meg sosialt er tatt helt bort fra meg, 100%!
Det eneste jeg får er Metadon, uansett hvem jeg spør og uansett hvor dårlig jeg er fordi IKKE EN ENESTE FASTLEGE TØR Å GÅ IMOT «LAR». Lar har kneblet alt og alle.
Jeg er 48 år og har frem til LAR kom inn i bildet hatt et flott innholdsrikt liv. Nå er alt ødelagt, jeg klarer ikke å følge de da de er like trangsynte som nazistene, de har adoptert måten å bruke makt på ihvertfall.
Så summa summarum så ville jeg hatt et ufattelig mye bedre liv dersom jeg var medisinert nøyaktig som da jeg kom hjem fra Thailand siste gangen, det var helt perfekt.
Det var pr døgn:
6 × Dolcontin 60mg
6 × Valium 5mg
2 × Apodorm 5mg

Jeg savner å være glad og mest av alt savner jeg å ha livslyst, for det er jeg fullstendig tom for. Jeg er helt utslitt….

mann/gutt |
48 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt din frustrasjon. Det er mange i LAR som føler de ikke får nødvendige medisiner. Noe av grunnen til dette er det som står i disse retningslinjene:

Ut fra kunnskapen om interaksjoner mellom substitusjonslegemidlene og benzodiazepiner og den manglende dokumentasjon på nytte av benzodiazepiner, advares det mot bruk av slike legemidler hos pasienter i LAR.

Men retningslinjene sier også:

Unntaksvis forskrivning av benzodiazepiner til pasienter i LAR bør vurderes av spesialisthelsetjenesten.

Altså er det ikke umulig å få benzodiazepiner i LAR. Men det er helt sikkert vanskelig. Vi vil derfor råde deg til å rådføre deg med noen av de følgende instanser:

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.