Er det mange mørketall når det kommer til ufrivillig doping?

Er det mange mørketall når det kommer til ufrivillig doping?

kvinne/jente |
20 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det går vi ut ifra at det er. Tingen med mørketall, er jo nettopp det at vi ikke vet hvilket tall som faktisk er reelt. Likevel, vårt inntrykk er altså at det forekommer tilfeller av neddoping som ikke blir fanget opp eller registrert i noen statistikk. Men hvor utbredt dette er, kan vi egentlig bare gjette på.

Dersom du selv mistenker at dette har skjedd med deg (eller noen du kjenner), anbefaler vi at du avlegger en urinprøve hos helsepersonell slik at den kan analyseres ved et laboratorium. Det er viktig å gjøre dette så raskt som mulig, da mange rusmidler kan ha kort påvisningstid i urin. Utover det kan du vurdere å melde fra til politiet, samt snakke med andre som eventuelt var tilstede, som kanskje har sett eller hørt noe utenom det vanlige. Dersom dette skjedde ved et utested, kan det også være greit å tipse utestedet om at dette kan ha skjedd hos dem.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.