Tatt for besittelse av marihuana i fjor, får jeg visum til USA?

Hei, jeg har kommet inn på utveksling til USA. Jeg ble tatt for røyking og besittelse av 2g mariuanna i fjor når jeg var 19 år. Jeg fikk kun en bot, men jeg er usikker på om jeg får visum til USA eller ikke?

kvinne/jente |
20 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dersom du fikk et forelegg (bot + anmerkning på rullebladet/politiattesten), kan det i prinsippet være til hinder for at du kan få USA-visum, ja. Det finnes ulike typer rulleblad – forskjellen på de ulike typene er kort sagt hvilke typer lovbrudd som synes, hvor lenge de synes, og hvem som kan kreve innsyn. Du kan lese mer om dette på politiets hjemmesider.

Når det gjelder mindre alvorlige narkotikaovertredelser, vil disse normalt ikke fremgå på den ordinære politiattesten etter noen år. Men konkret hvor mange år det vil være synlig, er ærlig talt litt uklart for oss. Vi anbefaler derfor at du kontakter ditt lokale politikontor og ber om status på dette.

Videre anbefaler vi at du kontakter den amerikanske ambassaden og ber om en vurdering. Se gjerne også denne artikkelen om ESTA-søknad med kriminelt rulleblad.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen