Lukter annerledes og huden forandrer seg når jeg bruker Amfetamin?

Hei, de gangene jeg tar Amfetamin så har jeg bestandig slitt med at luktene mine blir så forferdelige. Urinen min lukter helt ekstremt, og får en særegen lukt nesten, det er det samme med resten av skjeden. Noen ganger lukter det fra buksa mi, og det er utrolig flaut. Har også lagt merke til at promp lukter 100x verre, og prompen får en helt annen lukt enn den jeg for det meste er kjent med..
Jeg føler hele kroppen min lukter et eller annet.
Kan dere forklare litt om hvorfor og hvordan dette skjer, evt hvordan man kan forhindre at det skal lukte så forferdelig i skjeden..
En annen ting jeg lurer på er hvorfor jeg blir så annerledes i ansiktet, huden min ser annerledes hud, mer møkkete, grumsete.. Dessuten kan jeg bli utrolig rød og hoven på underleppa. Kan utelukke at jeg biter i den, for det gjør jeg ikke. Jeg slikker meg heller ikke spesielt mye på leppene enn normalt. Hovner hele fjeset opp og blir helt rart?
Hvorfor skjer dette?? Jeg føler ingen andre blir sånn som meg, de har bare store pupiler og beveger munnen, huden blir aldri sånn som på meg. Kan jeg være allergisk? Og hva ville evt en allergisk reaksjon være? Jeg har tatt Amfetamin en del ganger og har alltid vært sånn.

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er ikke så uvanlig at folk opplever at de får dårlig kroppslukt når de bruker amfetamin. En del svetter også mer enn ellers, og kjenner forverring i kroppslukt på grunn av dette. Amfetamin påvirker alle slimhinnene i kroppen – også de i skjeden. Det kan være grunnen til at du lukter annerledes, men det kan vi ikke si for sikkert. At ting i det hele tatt lukter annerledes når du bruker amfetamin kan ha sammenheng med at sanseopplevelser som lukt, smak og syn endrer seg under rus. Hvordan de endrer seg kan være forskjellig fra person til person. Mange har en følelse av hudforandring i ansiktet under amfetaminrus, og plukker seg derfor mye i ansiktet. At munnen din blir mer rød, og at du får større underleppe, kan ha sammenheng med tørre slimhinner i munnen. Om du er allergisk for stoffet er ikke godt å si. Amfetamin er sterkt og virker ikke bare på slimhinner, men på hele kroppen. Styrken kan variere, og det kan også stoffene som tilsettes. Derfor kan du aldri vite helt hva du får i deg, og hva det er du reager på når du bruker det.

Vi kan altså ikke gi deg noen sikre svar på dine spørsmål, men det kan være lurt med en legesjekk hvis du tenker det feiler deg noe. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med legen din om dette, kan du ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også snakke med  Frelsesarmeens feltpleie  eller Prindsen – Feltpleie Oslo kommune.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.