Hvorfor ble kokain sett på som «rikmannsdop»?

Jeg har en oppgave på skolen om hvorfor kokain blir sett på som et rikmannsdop? Jeg nevner de typiske exit mennene. Men jeg lurer på hvordan ble det akkurat kokain som ble sett på som rikmannsdop? er det prisen? eller er det fordi de «rike» følte ekstra press og trengte noe å ruse seg med?

kvinne/jente |
17 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det at kokain har blitt ansett som «rikmannsdop» har nok flere årsaker, ikke minst historisk.

Kokain ble brukt som medisin allerede på slutten av 1800-tallet og da var det i stor grad de med penger som hadde mulighet til å oppsøke lege og få medisin. På den måten fikk kokain en legitim status blant de rike og velutdannede. Og selv om kokain senere ble illegalt har den ikke helt mistet statusverdi sammenliknet med andre rusmidler.

Kokain er, og har også historisk vært, dyrere enn en del andre stoffer. Dette forsterkes ved at varigheten av en dose ikke er lang, og mange brukere derfor tar flere doser på en rusepisode.

På sidene til drugfreeworld kan du lese mer om kokain i historisk perspektiv.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside!

 Velkommen til RUSinfo. Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!