Hvordan påvirker kokain nerve- og hormonsystemet?

Hvordan påvirker kokain nerve og hormosystemmet?

kvinne/jente |
14 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Kokain er et sentralstimulerende rusmiddel som påvirker sentralnervestystemet og gjør de som bruker det mer energisk, de føler seg mer opplagt og får bedre selvtillit.  Som du ser av vedlagte artikkel om sentralnervesystemet har det mange funksjoner.  Blant annet transmittersubstanser som regulerer humør etc. Disse virkningsområdene både med og uten bruk av rusmidler er så komplekse at vi kan ikke gi noe enkelt svar på det. Dette er det bare høyt spesialiserte fagfolk som kan svare på.

Så hvis dette er en skoleoppgave ber vi deg om å ta opp med læreren din at dette er et for vanskelig spørsmål. Du finner ellers informasjon om virkning og bivirkning av kokain og veiledning til skoleoppgaver på lenken under, også med informasjon om hvordan rus virker på kroppen og hjernen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.