Hvor lang tid tar det før toleransen for Attentin er på null?

Hei. Hvor lang tid tar det før toleransen for Attentin er på null? 🙂

mann/gutt |
31 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Hvor lenge du må vente for å nullstille toleransen for Attentin (deksamfetamin), er ærlig talt litt uklart. Vårt inntrykk er at dette i stor grad avhenger av hvor lenge du har brukt Attentin i utgangspunktet, samt hvor høye daglige doser du har vært oppe i. Med andre ord vil dette kunne variere fra person til person. Noen kan merke en viss reduksjon i toleranse allerede etter noen dagers pause, mens andre må vente uker (eller måneder) før toleransen er helt nullstilt.

Når det er sagt – hvis det er slik at du får Attentin skrevet ut på resept, og du ønsker å ta en pause, anbefaler vi at du rådfører med legen først. Om du kutter ut en medisin brått, kan det ofte medføre ulike typer ubehag. Da er det greit å ha oppfølging med kvalifisert helsepersonell.

Dersom du allerede har kuttet ut Attentin, er det også en ting til du bør være oppmerksom på: når du en dag vil prøve å ta Attentin igjen, bør du holde deg til en lav dose. Om du tar samme dose som du brukte før du kuttet det ut, kan dette være i overkant kraftig etter et opphold. Da øker risikoen for bivirkninger, deriblant potensielt alvorlige bivirkninger.

Du kan lese mer på våre faktasider om deksamfetamin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.