Hadde en sprekk på Xanor, hvor lenge bør jeg vente med urinprøve?

Jeg har hvert rusfri i ca over en måned, fra fastbruk. Og er på rettspor, tok dessverre en 1mg xanor pille og skal ta prøver får å vise jeg er rusfri, hvor lenge bør jeg vente med testene? Er lenge siden jeg tokk noe rus og skal aldri gjøre samme feil igjen angrer og ikke gjort noe dumt ennå. Hva gjør jeg?

kvinne/jente |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi gratulere deg med jobben du har gjort – å bli rusfri kan være veldig krevende. Å ha en sprekk er på ingen måte uvanlig.

Hvor lenge alprazolam (virkestoffet i Xanor) kan påvises med urinprøver, vil kunne variere noe fra person til person. Men normalt kan det påvises i opptil en uke etter et enkeltinntak.

Hvorvidt du skal prøve å utsette prøven, eller evt. være åpen om det hele, er det egentlig bare du som kan vurdere. Men om det er mulig å vente minst en uke etter inntaket før du tar prøve, har du en forholdsvis god sjanse for negativt prøvesvar.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.