Fant akkurat ut at min 17 år gamle datter har ruset seg på Molly og cocain i tillegg til alkohol

Jeg fant akkurat ut at min 17 år gamle datter har ruset seg på Molly og cocain i tillegg til alkohol. Jeg har visst at hun drikker men bare vært redd for narkotika. Virker ikke som hun har gjort det så mye og sier hun ikke skal gjøre igjen. Hvem kontakter jeg for hjelp?

kvinne/jente |
49 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvem du kan kontakte for hjelp, kommer helt an på hva slags hjelp hun selv ønsker – om noen. Det er vanskelig å hjelpe noen som ikke selv ønsker hjelp, både for deg som forelder og for andre. Med andre ord, for at hjelpen skal kunne fungere for henne, må hun selv være villig til å ta imot denne hjelpen.

Derfor anbefaler vi at du heller spør henne direkte – føler hun at hun trenger noen form for hjelp? Hvis svaret på det er ja, kan du tipse henne om å kontakte oss anonymt, så kan vi diskutere mulige alternativer med henne. Men om svaret er nei, er det altså lite hensiktsmessig å prøve å involvere noe hjelpeapparat.

Vi forstår godt at du bekymrer deg. Å være pårørende kan være veldig krevende, og det er viktig at du prøver å ta vare på deg selv så godt du kan. Du kan vurdere om du vil kontakte et Pårørendetilbud for støtte, råd og veiledning. Dette handler i så fall om hjelp til deg selv, heller enn hva du kan gjøre for din datter.

Du er selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat dersom du vil snakke nærmere om din situasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.