Bør jeg vente med å starte på Cymbalta?

Hei! Jeg har tatt mdma ett par ganger før, og sist jeg tok det var i helgen. Jeg har fått skrevet ut antidep cymbalta (som er et ssri produkt), og lurte på om det er trygt at jeg begynner på dem nå? Eller bør jeg vente? Isåfall hvor lenge. Jeg har ikke tenkt å ta mdma etter å ha begynt på medisinen

kvinne/jente |
21 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Kort sagt er ikke kombinasjonen av SSRI + MDMA ansett å være veldig farlig i seg selv. Men mange opplever at SSRI-medisiner reduserer effekten av MDMA, og gjør dermed den feilen at de tar mer MDMA for å veie opp.  Det er derfor fint at du ikke har tenkt å ta MDMA mens du går på medisinen.

Vi kjenner dessverre ikke til om det er noen generell anbefaling om å vente( eller evt. hvor lenge man bør vente) med oppstart av SSRI-medikamenter etter inntak av MDMA. Det finnes slike anbefalinger for andre antidepressiva som vi vet kan være farlige å kombinere med MDMA( MAOI-baserte legemidler for eksempel), men vi har ikke hørt om dette i forbindelse med SSRI-legemidler. Det aller beste er om du spør legen din om dette, slik at du kan få et medisinsk råd tilpasset deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.