Kan det hende seg at jeg ble dopet ned?

Hei! Forrige helg var jeg på fest og jeg drakk ikke mer enn vanlig. Jeg husker ingenting av kvelden og dagen etter var jeg dårligere enn noen gang. Vi var på et utested og det kom en mann og lå en tyggis, slike som er individuelt innpakket. Han lå tyggisen foran hver sv jentene jeg var med og jeg var selvfølgelig den eneste som spiste den. Etter dette husker jeg faktisk ingenting. Kan det hende seg at det var noe i denne tyggisen? En veninne av meg tok vare på denne tyggisen og jeg lurer på om jeg kan ta denne til testing eller hva skal jeg gjøre?

kvinne/jente |
18 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Per dags dato er det dessverre ingen som tar i mot ting fra privatpersoner til analyse. Det er riktignok mulig å bestille test kits fra enkelte nettbutikker, som kan påvise en del ulike stoffer.

Vi kan ikke svare på om det var noe i den tyggisen – det blir egentlig bare gjetning. Men i prinsippet er det jo en mulighet.

Det generelle rådet er: Hvis du oppdager eller tror at du har blitt dopet ned, ta en urinprøve av deg selv med én gang (samme natt, neste dag) og sett prøven kaldt, gjerne i fryser. Prøveglass kjøpes på apotek. Ta deretter kontakt med fastlege og be om en rekvisisjon til analyse/testing.

Men: hvis det nå er gått over en uke siden dette skjedde, er det dessverre trolig for sent å finne noe i urinen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.