Hvor lenge etter inntak av disse medikamentene kan jeg drikke alkohol?

Hei.
Jeg går på oxycontin og oxynorm mot ribbensbrudd. Men hvor lenge etter inntak av disse medikamentene kan man drikke alkohol? Vil ikke drikke noe alkohol så lenge medikamentene virker i kroppen – slik at det blir farlig å drikke.
Takk for svar.

kvinne/jente |
30 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Depottablettene( Oxycontin) har en virketid på omtrent 12 timer og de korttidsvirkende tablettene( Oxynorm) har en virketid på omtrent 6 timer. Skal du ikke drikke alkohol mens legemidlene virker i kroppen bør du altså vente ca. 12 timer etter inntak, men spør gjerne utskrivende lege om råd tilpasset deg og din helsesituasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.