Farlig å ta 13 tabletter på en gang?

Hei! Hva skjer dersom man inntar 13 tabletter med nobligan på èn gang? Er det farlig og hva kan skje? Hvor lenge varer virkningene og hvor raskt inntrer bivirkningene?

annet |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det kan være farlig, ja. Hva som vil skje er individuelt, men har du eller noen andre tatt for mye medisiner (mer enn utskrevet fra lege) må du alltid kontakte helsehjelp.  Du kan ringe Giftinformasjonen eller legevakta på telefon 116 117.

Virketiden kommer an på om det er snakk om en depottablett eller ikke.  Full virkning oppnås etter 1-2 timer, men du kan få bivirkninger før dette også. Du kan lese mer om hvordan Nobligan virker i pakningsvedlegget.

Vi vet ikke hvorfor du spør oss om dette, men hvis du spør fordi du har det vanskelig vil vi anbefale deg å snakke med noen om det. Du kan for eksempel ringe Mental Helse sin hjelpetelefon. De har åpent hver dag, hele året.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.