Mistenker at kjæresten bruker kokain

Hei.
Jeg har en kjæreste jeg mistenker bruker kokain, kun på fest. Dette fordi jeg har funnet rullet kvittering og sugerør som er klipt kort (3cm) lang i lomma hans etter fest. Jeg har spurt før og da sier han at han har prøvd før, men ikke driver med sånt lenger og snakker det bort ved å si at det ikke var noe gøy og at alkohol er bra nok på fest.
Hvordan kan jeg gå frem å spørre? Vil ikke si at jeg har funnet de tingene heller eller anklage han.

kvinne/jente |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er fint at du ikke ønsker å være anklagende. Vi tror nettopp det å spørre ham, i stedet for å anta hvordan ting er vil være en god start. Du kan jo ta utgangspunkt i det du har lagt merke til, si at det gjorde deg bekymra og at du gjerne vil prate litt om det. Vil du ikke si noe om det du har lagt merke til kan du ta utgangspunkt i at han sa han har prøvd det før, fortelle ham at det bekymrer deg, og ta en mer generell prat om rusbruk. Da kan du for eksempel fortelle litt om hva du tenker er ok og ikke, og spørre han om det samme for å få vite litt mer hva han tenker rundt det. Kanskje dere kan bli enige om hvordan dere ønsker å ha det i deres forhold med tanke på rus?

Husk at dere tross alt er kjærester og da er det helt lov å uttrykke sin mening om ting. Det er viktig at man kan være ærlige med hverandre, selv om de temaene som ikke er spesielt hyggelig å snakke om.

Her finner du noen flere tips til hvordan du kan ha en slik bekymringssamtale. Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller chat.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.