Sliter med psykisk helse – bør jeg oppsøke hjelp?

Hei, jeg har iløped av det siste halvåret begynt å oppleve mye tanker om selvmord og ulike selvmordsplaner. Jeg har aldri opplevd dette før men jeg har det siste året hatt en litt tung tid psykisk og begynte å oppleve mye angst som plutselig kom ut av det blå i fjor. Jeg sliter også veldig med å sove. Beklager den kjedelige novellen, men jeg lurer på om det vil være overfladisk å eventuelt skulle oppsøke noe hjelp på dette tidspunktet? Altså jeg vil ikke si jeg sliter voldsomt med selvmordstanker eller depresjon, men jeg har allerede prøvd å henge meg en gang og humøret om dagen er umulig å forutse ettersom disse tankene kommer helt ut av det blå og veldig fort. Men ironisk nok så blir jeg bekymret for hva jeg kan finne på, ettersom dette er noe som virker å bli verre og verre siden det startet.
Tusen takk for svar.

mann/gutt |
24 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi i RUSinfo jobber primært med rus og problemer knyttet til rusbruk. Slik du beskriver din psykiske helsetilstand anbefaler vi deg å oppsøke hjelp. Selvmordstanker er utrykk for at du strever veldig i livet ditt, og ikke har det bra.

Så ta kontakt med din fastlege som kan henvise deg videre til psykisk helsehjelp. Har du akutte tanker og/eller planer om å ta livet ditt bør du kontakte nærmeste legevakt på 116 117. Du kan også ta kontakt med Mental Helse anonymt for veiledning og hjelp på tlf 116 123.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.