Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har lest at CBD olje blir benyttet i noen tilfeller som medisin

Hei. Jeg har lest at CBD olje blir benyttet i noen tilfeller som medisin for en gruppe pasienter, slik som MS, del av kreftbehandling, kroniske smerter ect. Jeg lurer på om CBD olje gir rus? Grunnen til at jeg spør er at jeg nylig har fått en Revmatisk lidelse som gjør at jeg har perioder der jeg har kroniske smerter i kroppen. Jeg får per idag skrevet ut resept-belagte Ibux som jeg kan bruke ved behov. Det jeg er redd for er at å bruke Ibux jenvlig er ikke bra for lever og kan gi mageblødninger, noe som de også sa på revmatologisk avd der jeg går. Jeg har lest at CBD olje har anti-inflammatoriske egenskaper og kan være smerte-dempende, uten noe særlig fare for lever og mage. Jeg planlegger å legge dette frem for fastlegen min, men gruer meg litt til dette fordi jeg «tror» mange tenker at denne type preparat er helt likt cannabis, og gir rus, men gjør det egentlig det? Og, hvilken tilleggs-effekter kan i så fall CBD gi i tillegg til smertedemping og anti-inflammatorisk? Jeg vill frastå av å bruke ett slikt preparat hvis det påvirker mentale prosseser, jeg ønsker å være oppegående og klar i hodet. Har dere noen tips til evnt forskning gjort på dette området? På forhånd takk

mann/gutt |
33 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når det gjelder ditt spørsmål om CBD gir rus, så er svaret nei. CBD gir ingen rus.

Vi er ikke helsepersonell, og kan derfor ikke gi medisinfaglig veiledning. Det beste i ditt tilfelle ville trolig være å forske litt mer på temaet, eventuelt snakke med ekspertise, før du snakker med legen.

Les gjerne mer på Legemiddelverkets sider. De skriver bl.a.

Alle leger med forskrivningsrett gr. A kan søke Legemiddelverket om godkjenningsfritak for produkter med CBD som inneholder inntil 1 % THC.

Helsedirektoratet krever ikke lenger søknad om rekvireringsrett for «forbudt narkotikum» ved slik behandling.

Her finner du mer informasjon med kontaktinformasjon til Legemiddelverket.

Vi anbefaler deg også å ta kontakt med foreningen for cannabismedisin, som er en ressurs for pasienter og helsepersonell gjennom formidling av forskningsbasert kunnskap og informasjon om hva som skjer på feltet både nasjonalt og internasjonalt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!