Har bekymring for at vår tilkomande svigersønn

Hei. Har bekymring for at vår tilkomande svigersønn driv med dop og mistenker koakain. Han har veldig ofte raude auge og brukar ofte solbriller, enn om ikkje alltid sola skin. Vi har også oppdaga at det er minka kraftig på spritflasker når vi har sosiale lag. Det er kun bittelitte grann igjen på fleire flasker. Vi merkar det da vi brukar slikt som cognac og aqevit sjeldan. Han gjer seg da ærend i kjellaren for å hente f. eks. drikkevarer til andre.
Dette har blitt eit dilemma som vi ikkje veit korleis vi skal løyse. Vanskeleg i forhold til vår dotter og barnebarnet. Er det muleg å snakke med henne, men er redd det kan gjera vondt verre.

kvinne/jente |
65 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det er viktig at dere tar en prat med henne og hører litt hvordan hun oppfatter situasjonen. Prøv da å beskrive hva dere ser og hvorfor det gjør dere bekymret. Det kan hende dere kan foreslå henne å ta noen samtaler med et pårørendesenter. Der kan dere alle få hjelp til å finne måter å takle situasjonen på. Dersom deres datter ikke ønsker dette, kan dere gjøre det alene. Både Veiledningssenteret for pårørende og Pårørendesenteret tilbyr veiledning til både dere og datteren deres.

Deres datter (og ev. mannen) kan også be om hjelp og veiledning fra et Familievernkontor.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.