Datter har et problem med marihuana, hva gjør jeg?

Hei. Jeg har en datter i midten av 20 årene som har ett problem med mariuana. Hun har klart å bygge på seg en kjempe gjeld. Selv med stor gjeld låner og låner hun mer og mer penger. Kan dere gi noen tips på hvordan jeg skal angripe dette? Beskymret mor

kvinne/jente |
53 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi skjønner godt at dette er vanskelig, både når det gjelder marihuanabruk og gjeld. Vi forstår det slik at du er motivert for å hjelpe henne, men at hun ikke ønsker å slutte med marihuana selv. All den tid datteren din ikke ønsker å slutte, kan du ikke tvinge henne til å oppsøke hjelp. Det er hennes eget valg og ansvar. Det er likevel viktig at hun vet om at hun kan komme til deg om hun skulle ombestemme seg. Sørg for at hun vet at du gjerne vil hjelpe henne med dette.

Det beste du kan gjøre for å motivere henne er kanskje å stille noen spørsmål som får henne til å reflektere over eget forhold til marihuana (og gjeld). Du kan for eksempel spørre hva det er hun synes er positivt og negativt med å bruke cannabis, og hva som vil være positivt og negativt med å slutte eller redusere bruk. Det kan også være bra å snakke med henne om hva hun har lyst til å bruke tiden sin på både nå og fremover. Det å ha et mål, eller bare noe hun liker å gjøre kan bidra til å øke motivasjonen. Det kan være alt fra å redusere marihuanabruken for å kunne nedbetale gjeld, til å finne ut hva hun vil studere/jobbe med. Du kan lese mer om dette på våre sider » Barnet mitt bruker alkohol/narkotika».

Men, vi vet ikke nok om situasjonen til å vite mer konkret hvordan du kan angripe dette. Kanskje hadde det vært godt for deg å få hjelp av en profesjonell for å få veiledning og snakke om bekymring for datteren din. Her finner du en veileder til kommunens ansvar for pårørende som kan være nyttig å lese. Du kan ta kontakt med legen som kan søke deg inn til psykologhjelp, eller du kan kontakte Veiledningssenter for pårørende. Du er også velkommen til å kontakte oss hos RUSinfo, vi er åpne mellom 11-18 hver dag.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.