Kan jeg få sparken om jeg blir tatt for bruk av cannabis?

Hei, jeg bruker cannabis mot kroniske smerter. Siden legen min sine hender er bundet til medisiner som ikke hjelper. Jeg lurer på hva skjer om jeg blir tatt på jobb. Med urinprøve eller om jeg blir tatt utenfor da av politiet med thc eller cbd i blod. Kan jeg få sparken?

mann/gutt |
22 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Hva som skjer dersom din arbeidsgiver tar deg for bruk av cannabis, kan avhenge av hvordan din arbeidsgiver vurderer saken, hva slags jobb du har, eller mer konkret hva som er spesifisert i din kontrakt. Noen kontrakter har punkter som spesifikt omhandler bruk av illegale rusmidler, mens andre ikke har dette. Vi anbefaler at du sjekker hva som står i kontrakten din.

Uansett tenker vi at det er sannsynlig at din arbeidsgiver vil kalle deg inn til en samtale, og sammen prøve å kartlegge veien videre og mulige løsninger, heller enn å gi deg sparken umiddelbart. Dette er riktignok noe som er umulig for oss å forutsi sikkert.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.