Hvor alvorlig er det å blande alkohol og Vival?

Hei, hvor alvorlig er det å blande alkohol og vival? Om jeg tar 5-10mg vival kl 8 om morningen grunnet en situasjon klokken 9. Kan man da ta seg en eller to pils klokken 2 på ettermiddagen? (Skal i lunsj). Og vil halveringstiden på 20-50 timer bety at jeg har 5mg vival i kroppen 20 timer etter at jeg tok 10 mg?

kvinne/jente |
30 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi har satt dine spørsmål i kursiv.

Hvor alvorlig er det å blande alkohol og Vival?

Blandingen  alkohol og Vival er frarådet. Det er gode grunner til dette. Alkohol og Vival forsterker hverandres dempende virkning. Både alkohol og Vival brytes ned i leveren. Derfor vil disse stoffer nedbrytes saktere, noe som kan føre til en for høy konsentrasjon av medisinen i blodet. Som følge kan det oppstå bivirkninger som orienteringsproblemer, trøtthet og alvorlige pusteproblemer. På lang sikt øker det sjansen for toleranse og avhengighet (for begge stoffene).

Det er ganske stor akutt risiko ved inntak av større doser. Hvor store doser du tåler, kommer an på toleransen din, både for diazepam og for alkohol (mer om begrepet toleranse her). Men generelt gjelder at jo større doser alkohol og Vival du blander, jo større er risikoen. Det gir meget lett overstadig beruselse og tap av kontroll og hukommelse. I verste fall kan respirasjonshemning, koma, pustestans og død forekomme.

Kan man ta seg en eller to pils klokken 2 på ettermiddagen etter 5-10mg Vival om morgenen?

Som sagt over, det er frarådet. Særlig dersom du skal være skjerpet. Hvor risikabelt det vil være, kommer an på din toleranse. Men om du vil være sikker på å unngå ev. reaksjoner som å bli sløv, snøvle osv., er nok mineralvann det beste alternativ.

Vil halveringstiden på 20-50 timer bety at jeg har 5mg Vival i kroppen 20 timer etter at jeg tok 10 mg?

Halveringstid er den tiden det tar for kroppen å halvere konsentrasjonen av et stoff (legemiddel, rusmiddel, giftstoff) i blodet. Hvordan dette er for ulike legemidler, er ganske enkelt forklart i denne artikkelen.

En pleier å si at etter 5 halveringstider, er det så lite igjen av et stoff at det ikke kan påvises (ca 3%). Merk at for ditt (Vivals) vedkommende, er det snakk om 20-50 timer. Det vil si, det tar inntil to døgn før mengden diazepam er halvert, og maks 250 timer/ca 10 dager før stoffet er ute av kroppen (5×50 timer). Minimum blir da 100 timer/ca 4 dager (med en halveringstid på 20 timer).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.