Hvor alvorlig er det å blande alkohol og Vival?

Hei, hvor alvorlig er det å blande alkohol og vival? Om jeg tar 5-10mg vival kl 8 om morningen grunnet en situasjon klokken 9. Kan man da ta seg en eller to pils klokken 2 på ettermiddagen? (Skal i lunsj). Og vil halveringstiden på 20-50 timer bety at jeg har 5mg vival i kroppen 20 timer etter at jeg tok 10 mg?

kvinne/jente |
30 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi har satt dine spørsmål i kursiv.

Hvor alvorlig er det å blande alkohol og Vival?

Blandingen  alkohol og Vival er frarådet. Det er gode grunner til dette. Alkohol og Vival forsterker hverandres dempende virkning. Både alkohol og Vival brytes ned i leveren. Derfor vil disse stoffer nedbrytes saktere, noe som kan føre til en for høy konsentrasjon av medisinen i blodet. Som følge kan det oppstå bivirkninger som orienteringsproblemer, trøtthet og alvorlige pusteproblemer. På lang sikt øker det sjansen for toleranse og avhengighet (for begge stoffene).

Det er ganske stor akutt risiko ved inntak av større doser. Hvor store doser du tåler, kommer an på toleransen din, både for diazepam og for alkohol (mer om begrepet toleranse her). Men generelt gjelder at jo større doser alkohol og Vival du blander, jo større er risikoen. Det gir meget lett overstadig beruselse og tap av kontroll og hukommelse. I verste fall kan respirasjonshemning, koma, pustestans og død forekomme.

Kan man ta seg en eller to pils klokken 2 på ettermiddagen etter 5-10mg Vival om morgenen?

Som sagt over, det er frarådet. Særlig dersom du skal være skjerpet. Hvor risikabelt det vil være, kommer an på din toleranse. Men om du vil være sikker på å unngå ev. reaksjoner som å bli sløv, snøvle osv., er nok mineralvann det beste alternativ.

Vil halveringstiden på 20-50 timer bety at jeg har 5mg Vival i kroppen 20 timer etter at jeg tok 10 mg?

Halveringstid er den tiden det tar for kroppen å halvere konsentrasjonen av et stoff (legemiddel, rusmiddel, giftstoff) i blodet. Hvordan dette er for ulike legemidler, er ganske enkelt forklart i denne artikkelen.

En pleier å si at etter 5 halveringstider, er det så lite igjen av et stoff at det ikke kan påvises (ca 3%). Merk at for ditt (Vivals) vedkommende, er det snakk om 20-50 timer. Det vil si, det tar inntil to døgn før mengden diazepam er halvert, og maks 250 timer/ca 10 dager før stoffet er ute av kroppen (5×50 timer). Minimum blir da 100 timer/ca 4 dager (med en halveringstid på 20 timer).

Personlig kodeord Vi vil svare på ditt spørsmål så fort som mulig. I perioder med mye pågang kan det ta opptil 7 virkedager før svaret publiseres. Vi har besvart tusenvis av spørsmål, og for å gjøre det enklere for deg å finne tilbake til ditt spørsmål kan du legge inn et kodeord du senere kan bruke til søk.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Vi vil svare på ditt spørsmål så fort som mulig. I perioder med mye pågang kan det ta opptil 7 virkedager før svaret publiseres. Vi har besvart tusenvis av spørsmål, og for å gjøre det enklere for deg å finne tilbake til ditt spørsmål kan du legge inn et kodeord du senere kan bruke til søk.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Vi vil svare på ditt spørsmål så fort som mulig. I perioder med mye pågang kan det ta opptil 7 virkedager før svaret publiseres. Vi har besvart tusenvis av spørsmål, og for å gjøre det enklere for deg å finne tilbake til ditt spørsmål kan du legge inn et kodeord du senere kan bruke til søk.

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
pause
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
pause
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss

Test

Chat

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside! Velkommen til RUSinfo.

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!