Er det mulig for medisiner som Elvanse å øke forbrenningen?

Hei!
Jeg begynte mot slutten av sommeren på Elvanse som behandling for min ADHD. Jeg har tidligere prøvd 3 ulike doser Concerta uten noen effekt, Ritalin 20mg og 30mg uten effekt, og Ritalin 40mg med effekt men fikk bivirkninger som hjerterytme forstyrrelser og annet ubehag. Dette førte til at jeg mistet noe matlyst, men vekten min var stabil.
I midten av august byttet jeg til 40mg Elvanse, min nåværende dosering. I slutten av september hadde jeg ny kontroll, hvor det kom frem at jeg hadde gått noe ned i vekt. Jeg har ikke merket noe betydelig nedsatt matlyst i forhold til hva jeg har hatt før Elvanse, og har til og med begynt å spise mer enn før. Allikevel opplever jeg fortsatt vekttap.
Spørsmålet mitt er da følgende:
Er det mulig for medisiner som Elvanse å øke forbrenningen din?

For referanse er jeg 162cm høy og har lugget stabilt på 52-54kg de siste to årene (før elvanse). Ved kontroll hos legen hadde vekten min gått ned til 49.9kg. For et par uker siden var den blitt omtrent 48.5kg, og i går kveld var jeg 47.1kg.

kvinne/jente |
18 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisin, samt eventuelle bivirkninger av dette, blir det en type spørsmål som dessverre er litt utenfor hva vi kan svare på. Vi er ikke helsepersonell, og kan sånn sett ikke gi medisinfaglig veiledning. Vi vil derfor oppfordre deg til å drøfte dette med din lege.

Generelt kan vi kanskje si at bruk av denne typen medisiner i noen tilfeller vil kunne gi vekttap, ja. Dette dreier seg ofte om redusert matlyst, noe du ikke kjenner deg igjen i. Men det kan f.eks. også forårsakes av økt energinivå (og følgelig økt forbrenning), da dette er en sentralstimulerende medisin. Det kan riktignok være helt andre grunner til vekttap også.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.