Ubehagelige bivirkninger av Aduvanz

Hei. Dette har egentlig ikke noe med rus å gjøre. Men jeg klarer ikke finne så mye info noe annet sted enn her, og har heller ikke en psykiater som kan gi noe særlig hjelp eller har så mye erfaring rundt dette virker det som. Jeg har fått diagnosen ADD/ADHD. Jeg har prøvd flere medisiner. Men Aduvanz er den som funker best. Nå tar jeg 30 mg når jeg står opp, og 30 mg til ca i 16 tiden når jeg merker at det går ut. Men når det går ca 4-6 timer etter siste dose får jeg en slags kræsj. Jeg blir urolig, lyder blir plutselig høye og irritende, jeg blir nesten akutt deprimert, går rett i kjellern, jeg blir irritabel, jeg syns plutselig det er vanskelig å snakke for jeg blir plutselig så nedstemt, og det eskalerer også til nesten litt panikkangst. Det er veldig ubehagelig, men jeg har veldig god virkning av Aduvanz før dette inntreffer. Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre..hvordan unngå sånne «dipper» hvor alt blir rart og ekkelt og jeg får angst. Hadde satt stor pris på å få svar 🙂

kvinne/jente |
32 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og har ikke anledning til å anbefale dosering og/eller doseringsintervall  reseptbelagte legemidler. Det er det foreskrivende lege som skal gjøre.

På generelt grunnlag kan vi si at brå seponering kan gi abstinenssymptomer som ekstrem utmattelse og nedstemthet. Det er mulig at det er derfor du reagerer som du gjør, altså at kroppen din reagerer raskt på synkende konsentrasjon av virkestoffet lisdeksamfetamin (som omdannes til det aktive deksamfetamin i kroppen). Lisdeksamfetamin har ganske lang halveringstid så det er ikke noen vanlig problemstilling, men vi har hørt om det tidligere.

Vi tror det kan være lurt av deg å ta opp dette med psykiateren din en gang til, og eventuelt be om henvisning til spesialist dersom hen ikke har tilstrekkelig kunnskap og/eller erfaring til å hjelpe deg med å finne et legemiddel og en dosering som fungerer bra for deg.

Du kan lese mer om dosering av Aduvanz på denne siden til Relis.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen