Hvor farlig er det å ta 8 stk 500 mg tabletter paracet?

Er en jente på 15 år og veier ca 45 kg har tatt 8 Paracet på 500mg i løpet av en time. Hvor farlig er det og hvorfor reagerte jeg ikke over natt?

kvinne/jente |
15 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi minner om dette ikke er en akuttjeneste og at det kan ta flere dager å få svar her. Ved behov for øyeblikelig hjelp anbefaler vi å kontakte legevakt på 116 117 eller Giftinformasjonen på 22 59 13 00.

Du har tatt over anbefalt dose av Paracet i løpet av en time (anbefalt døgndose for voksne er maks 4 gram, fordelt jevnt utover dagen). Faren ved det er at det kan oppstå akutt leverskade, men det kan ta 2 til 3 døgn før symptomer oppstår. Vanlige symptomer på leverskade er manglende appetitt, kvalme med oppkast, magesmerter, smerte på høyre side av brystet, gulfarging av hud og det hvite i øyet.

Hvis du ikke har oppsøkt hjelp og har noen av disse symptomene må du ringe legevakt på 116 117, eller 113 ved akutt tilstand. Ved usikkerhet om forgiftningstilstander kan også Giftinformasjonen på tlf 22 59 13 00 kontaktes.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.