Er det mulig å overføre rusmidler via sexkontakter uten beskyttelse med resorpsjon via slimhinnene?

Er det i litteraturen funnet bevis på at folk har fått utslag på rustesting, som ikke hadde konsumert russtoffer, men hatt tett kontakt med rusbrukere og at rusoverføring via sex kontakter uten beskyttelse med resporpsjon via slimhinnene? Er dette mulig? Tenker da på hva som har kommet fra via forskning.

 

 

mann/gutt |
42 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi har dessverre ikke kjennskap til litteratur som beviser dette, men vi kan si at dette i prinsippet kan være mulig, i svært sjeldne eller spesielle tilfeller.

For at du skal slå ut positivt på en rustest, vil dette forutsette at du selv har brukt et rusmiddel. Dette er ikke noe som overføres via samleie. Men – hvis partneren din f.eks. har spor av selve stoffet i munnen, og dere kysser, er det i prinsippet mulig at du får noe av dette stoffet i din egen munn. I så fall er det prinsippet mulig for deg å slå ut på en rustest. For eksempel kan det hende at noen som tok amfetamin gjennom munnen og deretter har intensiv nærkontakt med en annen (kyssing, klining) kan gi litt av stoffet til partneren.

Partneren kan også overføre spytt, hvor rusmiddelet allerede er absorbert. Sånn sett kan du i prinsippet slå ut positivt på en spyttprøve, dersom denne tas kort tid etter. Men hvis noen tok det samme stoffet gjennom injeksjon (eller andre inntaksformer) og deretter hadde samme nærkontakt, skal ikke stoffet bli overført mellom partnerne.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.