Kan lystgass føre til angst og sosialangst?

Kan lystgass føre til angst og sosialangst?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Bruk av lystgass over tid kan gi hjerne- og nerveskader. Om og hvordan det oppstår, kan variere fra individ til individ. Hvis du har fått angst/sosialangst, kan det ikke utelukkes at lystgass har bidratt til det. Bruk av rusmidler kan utløse ulike fysiske og psykiske sykdomstilstander, og spesielt hvis man er sårbar for det.
Vi anbefaler deg derfor å slutte med lystgass og se om det hjelper. Hvis du synes det er vanskelig å slutte på egen hånd, kan du ta kontakt med Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Det samme gjelder også hvis problemet med angst vedvarer. Det finnes i dag god behandling for angst, så ta kontakt med ovennevnte for informasjon og hjelp.

Du kan lese mer om lystgass på vår nettside om dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.