Skal få hjelp men er redd fordi jeg klarer ikke stoppe med alkohol

Jeg drikker 15 enheter hver dag. Skal få hjelp men er redd fordi jeg klarer ikke stoppe, jeg elsker alkohol.

kvinne/jente |
26 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Å være redd er helt normalt når det gjelder alle store endringer i livet. 15 enheter per dag er et ganske stort inntak og det er en betydelig mengde når du vil stoppe helt, etter et intensivt og sannsynligvis langvarig forbruk som det. Derfor er det viktig for å få hjelp fra fagfolk og ikke prøve å gjøre det bare selv, så vi mener at det er veldig lurt at du skal få hjelp.

Det er mye å lære rundt hvorfor man elsker å drikke så mye, og til syvende og sist er dette kunnskapen som kan hjelpe med utfordringer koblet til avrusing og forbedring. Dette skjer gjennom terapi og andre behandlinger i rusbehandlingsentre og lignende institusjoner. Gjennom disse behandlingene får man forståelsen av årsaker til denne avhengigheten, og man får hjelp og ressurser for å takle dem.

Det viktig å være bevisst at jo mer avgiftet kroppen blir, desto enklere blir det å ikke ruse seg. Hele avrusningsprosessen fungerer både på et psykologisk (å få bedre kunnskap om seg selv og hvorfor man regulerer sine følelser med rus), fysisk (kroppens avgifting, ernæring og mosjon) og sosialt nivå (få nye venner og etablere betydningsfulle relasjoner og bedre forhold til seg selv, som baserer på ekte følelser, kjennskap til egen verdi og edru liv).

Derfor tar hele prosessen tid, men det blir også lettere med tiden, og man får ressurser til å takle forskjellige problemer så vel som vanskelige følelser (som frykt, tristhet, sinne) og følelsesmessige tilstander, uansett hva er kildene til dem.

Du kan lese mer i vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.