Oxynorm i stedet for Paralgin forte?

Hei.
Er ryggoperert og bruker maxdose 8-10 pinex forte hver dag.
Jeg får ny resept på fredag og fastlegen min vil ikke hjelpe. Har nå veldig vondt men en familjemedlem har oxynorm 20mg.
Vil dette vare ok å ta frem til fredag? Er 20mg mye? Tar 6 pinex samtididlig til vanlig.
Takk

kvinne/jente |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

20 mg oksynorm tilsvarer 32 «OMEQ». OMEQ er en forkortelse for «Oral Morphine EQuivalent», altså orale morfinekvivalenter. 32 OMEQ tilsvarer nesten 700 mg kodein, altså mye mer enn 6 Paralgin forte (som inneholder 180 mg kodein pluss paracetamol).

200 mg kodein tilsvarer ca 6 mg oksynorm, i henhold til denne tabellen. (Da har vi ikke tatt med paracetamol i beregningen.)

Vi er ikke helsepersonell, så ytterligere spørsmål om din medisinering må du rette til foreskrivende lege.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen