Hva er sjangsen for å omkomme av å ta 30 tabletter med zopiclone actavis 7,5mg?

Hva er sjangsen for å omkomme av å ta 30 tabletter med zopiclone actavis 7,5mg? Evt ta noe alkohol ilamme? Har hørt dette vest nok skal være en av de værre måtene å dø på(?) synes selv det høres fredeli ut å på en måte sovne inn(?) men ska vest nok «brennes» fra innsiden å ikke vær noe koseli🤷🏼‍♂️ Er dette tilfellet eller skjer det at folk legger seg å rett å slett bare ikke våkner?

Mvh nysjerrig gutt🥰

mann/gutt |
18 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Felleskatelogens sider om Imovane (virkestoff zopiklon), under overskriften «Overdosering og forgiftning», står det:

«Voksne: 22,5-50 mg ga lett, 40 mg til eldre ga lett, 50-100 mg ga lett til moderat, 100 mg ga alvorlig (dyp bevisstløshet) og 187 mg sammen med alkohol ga alvorlig forgiftning.»

Mengden du spør om, er 225 mg, og sjansen for alvorlig forgiftning er dermed til stede. Sjansen for alvorlig forgiftning øker dersom det tas sammen med alkohol eller andre dempende legemidler/rusmidler. På Helsebibliotekets sider står det at en forgiftning/overdose avhenger av mange faktorer, som grad av toleranse, individuell følsomhet, og ev. andre rusmidler inntatt. Derfor er det ikke satt en klar toksisk grense.

Vi vet ikke noe mer om hvordan en forgiftning arter seg, annet enn symptomene på en overdose: trøtthet, utydelig tale, forvirring, hukommelsestap, muskelsammentrekninger, koma, lavt blodtrykk, lav puls, lav kroppstemperatur, pustevansker og ev. helt pustestans.

Dersom du har behov for akutt bistand, kan du ringe Giftinformasjonen på 22 59 13 00, eller legevakta 116 117 – ev. nødtelefonen 113.

Vi vet ikke hvorfor du stiller dette spørsmålet. Det kan være av ren nysgjerrighet, men det kan også være noe annet. Så hvis du føler at du har behov for å snakke med noen, anbefaler vi deg å ringe oss. Du er hjertelig velkommen alle hverdager mellom 11 og 19. Du kan også ringe til Kirkens SOS sin telefon på 815 33 300. Det er en døgnåpen krisetelefon for mennesker som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og for den som tenker på å ta sitt eget liv. Alle som ringer krisetelefonen vil bli møtt med forståelse og aksept.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.