Blir man testet for rusmiddelbruk i en ADHD-utredning?

Har utredning snart for adhd. Blir man testet for rusmidler i forkant? leste på Helse-Norge at for å utelukke bruk av rus så må man avgi en blodprøve eller en urinprøve. Stemmer dette? Har aldri hørt om det før og heller ikke fått no beskjed om dette. Må man? Jeg har røyket en del hasj i det siste og vil helst ikke at det skal komme frem på en prøve.

mann/gutt |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Ja, å teste for rusmiddelbruk er, så vidt vi kjenner til, standard prosedyre under en ADHD-utredning. Dette gjøres hovedsakelig for å forsikre seg om at dine symptomer er noe som forekommer naturlig, heller enn å kunne skyldes rusbruk. Men, vi kan ikke utelukke at det gjøres unntak fra dette.

Du kan lese mer om utredningen generelt på hjemmesiden til ADHD Norge.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!