Tror dere dette kan være HPPD?

Hei! I mai drakk jeg alkohol og var meget full. Før jeg la meg røyket jeg hasj. Jeg fikk da en badtrip og ble dårlig. Et par dager senere fikk jeg tinnitus, i ettertid også hyperakusis, dunking i øret og en trykkfølelse. Utover juni fikk jeg merkelige synsproblemer. Sensivitet til lys, Halos rundt lys og en følelse av millioner av små gjennomsiktige prikker i synsfeltet. Blir også veldig fort blendet.

Jeg har kun vært på behandling for tinnitusen og trudde kanskje at synsproblemene kom av stress pga dette. Senere har jeg begynt å lurt på om det kan ha kommet fra denne badtrippen.

Har også tenkt at synsproblemene kunne ha kommet fra dårligere syn. Var hos optiker og jeg hadde litt skjeve hornhinner, men ikke så mye at jeg trengte briller. Vurderer videre å dra til øyelege for å sjekke opp synet der.

Normalt bor jeg i Oslo, men har nå valgt å reise hjem til famillien. Jeg vet heller ikke hva jeg skal si til familien. Har mest snakket om øreproblemene, men litt om synsproblemene. Har ikke turt å fortelle dette til mine foreldre angående denne trippen, etter at de er i mot cannabis. Noe jeg sjeldent også bruker normalt, kun ved fest eller i helger med gutta.

Har vært hos tinnitus spesialist og skal få videre behandling der. Fortalte dessverre ikke legen om synsproblemene etter at jeg trodde det var irrelevant, men kanskje det ikke er det for øreproblemene?

Spørsmålet nå er hva jeg skal gjøre videre og om dere tror det kan være HPPD. Har hatt det utrolig bra siste to årene før disse symptomene, men nå har jeg det veldig vanskelig.

mann/gutt |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det mest sannsynlige er at problemene dine ikke er en direkte årsak av at du hadde denne badtripen. Det betyr likevel ikke at vi kan utelukke det. Vi vil anbefale deg å ta opp problemstillingen med spesialisten du går til, slik at du kan få undersøkt dette nærmere. Du kan gjerne snakke med en øyelege i tillegg.

Når det gjelder HPPD er det egentlig ikke vanlig å snakke om det i forbindelse med hasj. Så vidt vi kjenner til er dette i hovedsak noe som kan oppstå( veldig sjeldent) i forbindelse med bruk av LSD, og andre psykedeliske stoffer med mer utpregende hallusinogene effekter enn hasj. Vi vil anbefale deg å lese gjennom denne artikkelen om HPPD. Der står symptomene godt beskrevet, undersøkelser man kan gjøre, informasjon om behandling, samt va som er diagnosekriteriene for å få en slik diagnose i USA.  Du kan jo ta en titt og se om du kjenner deg igjen i symptomene?

Uansett er vårt beste råd å fortelle om mistanken din til de som behandler deg. De er best egnet til å vurdere hva som kan være årsaken, eller evt. henvise deg videre til noen som er eksperter på akkurat dette.

God bedring, og lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.