Samboeren min har vært hjå barnevernet etter ein anonym innsendt tips

Hei, jeg og min samboer er i en veldig dårlig situasjon. Samboeren min har vært hjå barnevernet etter ein anonym innsendt «Tips». der står det at
-etter at eg er flyttet til Voss kommune. så ruser jeg om min nåværende samboer hver bidige dag. Når min samboer kjører bil så kjører hun i ruset og svært ofte vinglete .Min samboer kjøper piller hos andre stod det også i bekymringsmeldingen. Barnet vårt som går i andre klaasse, setter vi ned med Tv og gir pepsimax og ber om å og holde munn. hver gang hun såg oss på butikken så var vi så ruset at hun ikke såg øynene våres. (det var flere punkter men det er også spunnet opp og det har også like mye sannhet i seg som de andre .)

Vi har har ikke eller har hatt noe form for rusmiddel i huset (utenom alkohol). så vi lurte på om barnevernet ville gå med på urinprøve og dei vart overrasket og sa ja, med engang. Vi har ingeting å skjule, og vil ha denne saken utav verden.
vi vet også hvem som har meldt oss, var ikke så vanskeligt, tok hun på skrivemåten, sammenlignet det med hatmeldingene som min samboer har fått og de meldingene svigermor har fått. dette er samboeren til broren til min samboer. Hun har som formål å ødelegge hans familie.
vi er redd for at neste steg er at min svigerfar blir fengslet for at hun kommer med noe tull om at han har «misbrukt» noen av barnene hennes som hun har med broren til min samboer.(hun har to stk utenom, jenten er 12 og han eldste er 17.).
Problemet her er at nå er vi i søkelyset hos barnevernert, og den minste ting vårt barnet sier noe feil på skolen eller ikke feil,men at en barnemunn ofte kan vri litt rundt på virkeligheten og ting blir sagt feil/tolket feil. så er vi allerede registrert hos barnevernet selvom vi blir renvasket etter denne hendelsen.
så kommer barnevernet fort på døren her igjen.
Men hovudproblemet er: hva kan jeg (samboer og mine svigerforeldre) gjøre for at hun skal slutte å trakkaserer oss?
Hun har stått med fjeset helt oppi fjeset til min svigermor og skreket og truet (holdt faktisk på å slå hun, dette stod dei to minste barnene som hun hadde hentet hos dem for de var på overnatting. hos besteforeldrene).( husker ikkje helt hva grunnen var). men husker eg ikkje feil så var det den gangen hun stod og skrek i stuen til svigermoren sin og sa at ho ville aldri ha dei to yngste barna, det var det
samboeren hennes som ville ha. ho skreik da og stod med knyttet never, at de var uønsket hos hun og meinte at det var hans familie jobb å ha dei mens han jobbet på oljeplattform. Igår so ringte samboeren min til broren sin på skype og sa dette med brevet og lurte på om ho var kapabel til å gjera slik. og han sa ja da er ho. og då fortalte hun alt til broren og han vart berre stille. men var enig om at ho e ein fare for andre folk. ho kneet haan skikkelig på ein pub på voss, for at han snakket med en barndomsvenn (dette er ober 2år siden) da var det publikum. hvordan ho oppfører seg heima mot han veit me ikkje. ho nektet å ta blodprøve av når ho kræsjet teslaen. ho tok en prøve når hun vart innlagt på psykryartien(sandviken i bergen). det tok dei en prøve og den viste positiv på noe rusmidler og etter det så nektet hun å ta flere prøver. mennesket er psykist ustabil. har truet med å ta selvmord ( i to år hvis ikkje mannen enhennes gjorde alt som hun sa). så han har vært låst pga. til og med hennes søster støtter han fullt ut og sier at hunk kan ta barna hvis det blir krise.
Men over til det første, hva kan vi gjøre oppi alt dette. vi har sagt at me tar gledelig imot dei to yngste og driver å lage til soverom til dei, men siden hun har sendt sendt ei bekymringsmelding som vi blir frifunnet i. så regner eg med at likevell vi blir frifunnet så er navnet vårt sværtet og vi er ikke skikket som en «avlastningsheim» mens faren er ute i oljaa og jobbe.
håper dere forstår min melding, selv den er eit rotete oppsett

mann/gutt |
37 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette er dessverre litt på siden av vårt fagfelt. Barnevern og denne typen trakassering, bør tas opp med rette instanser. Da i første rekke barnevernet. Og ev. i andre rekke politiet. Dersom hun stadig trakasserer og truer dere, kan det være lurt å dokumentere det, og legge frem dokumentasjonen for de rette instanser.

Hvis dere ikke har noen rusproblemer og barna har det fint hjemme, så vil dette komme for en dag uansett, og dere har ikke noe å frykte.

Hvorvidt dere kan være avlastningshjem eller ikke, er dessverre umulig for å svare på.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.