Hva er vanlig frekvens når man må ta PEth?

Hva er vanlig frekvens når man må ta PEth, og hva regnes som «langtidsoppfølging»? Har blitt pålagt å ta PEth hver uke i et halvt år (etter 7 måneder med to urinprøver annen hver uke, riktig nok frivillig).

mann/gutt |
37 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Her er utdrag fra artikkelen PEth (fosfatidyletanol) – en nyttig alkoholmarkør i blod (fra St. Olav hospital).

Prøvehyppighet

PEth-måling kan gjøres som enkeltstående analyse. Gjentatte PEth-målinger kan imidlertid benyttes til å følge endringer i alkoholforbruket hos et individ over tid. Anbefalt prøvetakingsfrekvens for langtidsoppfølging av alkoholforbruk vil vanligvis være hver 2. – 4. uke.

Langtidsoppfølging er vanligvis 6 måneder og oppover. I noen tilfeller kan oppfølging vare i årevis, for eksempel ved saker som angår helsekrav til førerkort. Mer om det her.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen