Hei vi har en skoleoppgave om kokain

Hei vi har en skole oppgave om rusmidler. Jeg lurer på om dere kan fortelle hvordan kokain påvirker nervesystemet og andre signalsystemer?

kvinne/jente |
14 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Kokain virker stimulerende på sentralnervesystemet. Det gjør at man blir mer våken, ovenpå og mer «gira», mister matlysten osv.

I nervesystemet har vi signalstoffer som utløses av rusmidler, også av kokain. Et eksempel på slikt signalstoff er dopamin.

På Ung kan du lese om hvordan rusmidler påvirker nervesystemet/hjernen og på våre sider er det god informasjon om kokain.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen