Dersom jeg deler en sobril på 10 mg etter morgenmaten, kan jeg kjøre uten risiko?

Hei.
Dersom jeg deler en sobril på 10 mg (inntar 5 mg) etter morgenmaten, kan jeg kjøre uten risiko?

mann/gutt |
70 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du kan fint kjøre bil etter bruk av 5 mg Sobril – forutsatt at du bruker dette fast og daglig, og at du er tilvendt dosen du står på (minimum 7 dagers sammenhengende bruk). Om du derimot bruker Sobril sporadisk, kan du ikke kjøre bil så lenge medisinen har effekt.

Du kan lese mer om benzodiazepiner og helsekrav til førerkort i Førerkortveilederen (se «Veiledning» for utfyllende informasjon). Vi anbefaler for øvrig også at du snakker med legen som har skrevet ut medisinen for å avklare hvilke regler som gjelder i ditt tilfelle spesifikt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.