Dersom jeg deler en sobril på 10 mg etter morgenmaten, kan jeg kjøre uten risiko?

Hei.
Dersom jeg deler en sobril på 10 mg (inntar 5 mg) etter morgenmaten, kan jeg kjøre uten risiko?

mann/gutt |
70 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du kan fint kjøre bil etter bruk av 5 mg Sobril – forutsatt at du bruker dette fast og daglig, og at du er tilvendt dosen du står på (minimum 7 dagers sammenhengende bruk). Om du derimot bruker Sobril sporadisk, kan du ikke kjøre bil så lenge medisinen har effekt.

Du kan lese mer om benzodiazepiner og helsekrav til førerkort i Førerkortveilederen (se «Veiledning» for utfyllende informasjon). Vi anbefaler for øvrig også at du snakker med legen som har skrevet ut medisinen for å avklare hvilke regler som gjelder i ditt tilfelle spesifikt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen