Hva er bakgrunnen for dosekonvertering ved bytte fra Buprenorphine subl.tabl. til Buvidal injeksjon?

Hva er bakgrunnen for dosekonvertering ved bytte fra Buprenorphine subl.tabl. til Buvidal injeksjon?

kvinne/jente |
25 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette er et spørsmål du nok heller bør rette til den eller de som har foreslått at du skal bytte fra Buprenorphine sublingvaltabletter til Buvidal-injeksjon. Hvorfor vedkommende har foreslått den doseendringen de har foreslått, er det jo strengt tatt bare de selv som kan svare på.

Men, generelt er det jo gjerne sånn at man også endrer dosen når man endrer inntaksform. Dette handler om at ulike inntaksformer også kan medføre ulike virkemåter, f.eks. med tanke på hvor lang tid det tar før effekten inntreffer, hvor lenge effekten vedvarer, samt hvor sterk effekt du opplever. Sånn sett er meningen med en doseendring at du skal få en (tilnærmet) lik effekt som tidligere. Dette tar ofte utgangspunkt i en ekvivalenstabell, selv om denne tabellen riktignok ikke omtaler injeksjon av buprenorfin spesifikt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.