Hva er bakgrunnen for dosekonvertering ved bytte fra Buprenorphine subl.tabl. til Buvidal injeksjon?

Hva er bakgrunnen for dosekonvertering ved bytte fra Buprenorphine subl.tabl. til Buvidal injeksjon?

kvinne/jente |
25 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette er et spørsmål du nok heller bør rette til den eller de som har foreslått at du skal bytte fra Buprenorphine sublingvaltabletter til Buvidal-injeksjon. Hvorfor vedkommende har foreslått den doseendringen de har foreslått, er det jo strengt tatt bare de selv som kan svare på.

Men, generelt er det jo gjerne sånn at man også endrer dosen når man endrer inntaksform. Dette handler om at ulike inntaksformer også kan medføre ulike virkemåter, f.eks. med tanke på hvor lang tid det tar før effekten inntreffer, hvor lenge effekten vedvarer, samt hvor sterk effekt du opplever. Sånn sett er meningen med en doseendring at du skal få en (tilnærmet) lik effekt som tidligere. Dette tar ofte utgangspunkt i en ekvivalenstabell, selv om denne tabellen riktignok ikke omtaler injeksjon av buprenorfin spesifikt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside!

 Velkommen til RUSinfo. Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!