Er noen av disse medisinene i gruppe A elle B?

Er noen av disse medisinene i gruppe A elle B ?
Altså vanedannende når de taes kun i legens doser ?
Simvastatin ( 40 mg mot høyt kolesterol, taes 1 gang daglig) , Kandesartan ( 8 mg en gang daglig mot høyt blodtrykk, ) , Vimovo ( av og til ved behov ved leddsmerter, kan gå uker i mellom) , lamictal ( mot depresjon 75 mg morgen og 50 mg kveld, daglig) symbicort ( astma en gang daglig), nasonex ( mot allergi en sprut daglig). jeg har brukt disse forskjellige i mellom 4 og 15 år. Har ikke merket noe ubehag. Jeg spør fordi det kan være aktuelt for meg å ta noen exstravakter som helsearbeider, og da skal man selvfølgelig ikke være ruset på jobb, jeg drikker aldri alkohol, røyker heller ikke, Har aldri prøvd narkotiske stoffer. Da jeg hadde hofteoperasjon på bege sider i 2011, da fikk jeg tramadol på det verste, men ikke tatt noe slikt siden den gang. Takker så mye for svar.

kvinne/jente |
19 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Simvastatin, Candesartan, Vimovo, Lamictal, Symbicort og Nasonex er alle C-preparater. Ingen av dem er dermed kategorisert som vanedannende og skal heller ikke være til hinder for deg når du skal begynne å jobbe innen helse.

Tramadolen som du brukte i 2011 er et tilbakelagt stadium og skal ikke gi deg problemer i arbeidslivet i dag. I det hele tatt så er det jo mange som bruker forholdsvis sterke medisiner og likevel kan jobbe som normalt, sett at medisinen brukes i tråd med legens anbefaling, og på en måte som ikke virker rusgivende.

Du har for øvrig rett i at arbeid innenfor helsevesenet ikke er forenelig med rusbruk, og det har du jo heller ikke.

Lykke til med ekstravakter som helsearbeider!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen