Blir litt gira glad masse energi går veldig fort uten å tenke over det …

Hei lurer på om det er normalt at jeg blir litt gira glad masse energi går veldig fort uten å tenke over det føler at verden er litt magisk å får spesielle kalde gode føleser av musikk å får gåsehud når jeg hører på musikk å elsker å snakke å gjentar den samme tingen i fem timer å klarer ikke å slutte å tenke på det same temaet å fargene blir sterkere å føler at jeg kan klare alt å får masse følelser på ein gang å kan plutselig bare begynne å grine av glede på Ritalin å blir kald på hendene å blir litt stressa å rastløs å opphengt i ting ser litt mønster i himmelen å skygger å føler at jeg er i en magisk flott verden å får en forelskelsens følese er det normalt? jeg tok en gang 1240mg Ritalin å så masse edderkopper å tarantellaer som krøyp på rommet å trodde jeg var i en magisk jungel med tarantellaer er det normalt å bli son på dette? Men de følelsene jeg snakker om kan jeg bare få på så lite som 30mg men ser ikke edderkopper men verden føles litt som en magisk drøm er det normalt?

annet |
13 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det er litt uklart hva du lurer på.

De reaksjonene du beskriver kan minne om effekter av sentralstimulerende stoffer som amfetamin, større doser Ritalin eller lignende. Som for eksempel når du forteller at du tok 1240mg Ritalin en gang. Ja, slike doser gir alvorlige reaksjoner og det kan være svært helsefarlig i verste fall med dødelig forgiftning.

Det er mulig å få noen av de samme effektene du beskriver av 30 mg Ritalin. Men de som bruker Ritalin fast, vil nok ikke oppleve det så sterkt.

Hvis du får Ritalin av lege, og reagerer sterkt/annerledes, så bør du ta dette opp med legen.

Hvis du ikke får Ritalin av legen bør du være forsiktig med å ta slike piller. Da kan det være bedre å heller be om hjelp og utredning for å se om du faktisk har ADHD og kan ha nytte av medisiner.

Hvis du har tatt Ritalin eller andre legemidler og får en alvorlig reaksjon, ring Giftinformasjonen eller 113.  De har alltid åpent og gir akutt veiledning og hjelp.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside!

 Velkommen til RUSinfo. Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!