Når jeg først tar en overdose klarer jeg ikke å slutte?

Hei, jeg har et problem, jeg sliter med tvangstanker og når jeg først tar en overdose på medikamenter, som d-vit, naproxen, allergi tbl, antipsykotika etc så klarer jeg ikke å slutte. Jeg havner i en ond spiral og MÅ ta flere overdoser. Får ikke til å slutte. Har dere tips til hvordan jeg kan slutte før jeg ender med en transplantasjon? Jeg går til dps 2 ganger i uka og får hjelp, men jeg klarer fortsatt ikke å slutte. Det er ubehagelig og det ubehaget dempes ikke før jeg har tatt noe. Tar jeg noe roes jeg ned, MEN like etter starter uroen og trangen kommer tilbake. Dette er kjempekomplisert og vanskelig. Setter stor pris på svar!
Takk på forhånd 🙂

kvinne/jente |
20 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det du beskriver som en ond spiral er nok velkjent for mange som sliter med avhengighet av rus. I tillegg skriver du også at du sliter med tvangstanker og det påvirker kanskje situasjonen også.

Nesten alle typer rusmidler bidrar til å redusere dømmekraften og det bidrar til at det blir vanskeligere å ta kontroll over inntaket. Du skriver at du går på DPS to ganger i uken og vi håper du får god hjelp der. Vi antar at du får hjelp til å dempe den uroen du opplever som bidrar til at du overdoserer. Hvis den hjelpen du får ikke er tilstrekkelig, eller bidrar til å bedre situasjonen, bør du kanskje be om annen eller mer hjelp.

Vi har skrevet en artikkel om – Hvordan få hjelp? – på vår hjemmeside. Kanskje du kan få råd og tips der om ulike typer hjelpetiltak som finnes, og noe som kan være nyttig for deg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.