Mefedron

Mefedron klassifiseres som et syntetisk katinon, men har også likheter med fenetylaminer. Stoffet kommer oftest i pulverform, men også som piller og kapsler. Mefedron er vannløselig og kan injiseres.

 

 

Det rapporteres at brukerdosen varierer mellom 5-250 mg. Ruseffekt oppstår 15-45 minutter etter oralt inntak, og etter et par minutter ved sniffing/injisering. Rapportert ruseffekt er på 2-3 timer. Mefedron blir gjerne sammenlignet med stoffer som ecstasy/MDMA og kokain.

Effektene av mefedron oppgis å være flere: økt energi, eufori, velbehag, angst, uro, svettetokter, aggressivitet, mild seksuell stimulanse.

Mefedron har siden mars 2010 vært oppført på narkotikalisten.

 

Risikoer ved bruk av mefedron

  • Ekstreme smerter i nese etter sniffing, psykoser, hjerterytmeforstyrrelser og i noen tilfeller bevisstløshet. Det er også blitt rapportert dødsfall etter bruk av mefedron.

 

  • Mefedron er avhengighetsdannende.

 

  • Man vet foreløpig lite om langvarige skader som følge av Mefedronmisbruk.

 

 

Kilde: Risk assessment report of a new psychoactive substance: 4-methylmethcathinone (mephedrone). European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA).

 

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!