Hjelp, barnet mitt bruker hasj!

Har du oppdaget at barnet ditt røyker hasj? Det er en helt naturlig reaksjon å bli bekymret, redd eller sint. De fleste ønsker å endre sine barns vaner og «få de til å slutte» – helst med en gang. Men hva er egentlig realistisk å få til, og hva er den beste måten å håndtere dette på?

Merk! Cannabis er en fellesbetegnelse for produkter fra planten Cannabis sativa og Cannabis indica. Vi bruker betegnelsen cannabis om både hasj og marihuana.

Vi har laget en guide til deg som står i denne situasjonen – du som har oppdaget at din tenåring har prøvd/begynt med cannabis, og er usikker på hvordan du skal forholde deg til det.

Først oppfordrer vi deg til å lære mer og lese deg opp om cannabis, så du vet litt om hva det er og hvordan det virker. Vi anbefaler deg også vår artikkel Er hasj farlig?, våre faktasider om cannabis og weedensenteret i regi av Helsedirektoratet.

Disse sidene er etter tillatelse basert på den danske Sundhedsstyrelsens nettportal Snak om hash, og Cannabis Use and Youth: A parent’s guide fra Canadian Institute for Substance Use Research.