Fant hvite klumper på rommet hos min datter, hva kan det være?

Fant hvite klumper på rommet hos min datter, så at hun var rusa. Hva kan det være?

kvinne/jente |
51 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Ut ifra beskrivelsen «hvite klumper» alene, kan vi egentlig bare gjette på hva dette kan være. Her skulle vi gjerne hatt enda litt flere opplysninger – sånn sett må du gjerne kontakte oss på chat eller telefon i åpningstidene, så kan vi prøve å svare deg mer utfyllende. Da kan vi også snakkes nærmere om din situasjon mer generelt, om du ønsker det.

Om vi likevel skal gjette, så er f.eks. amfetamin en mulig gjetning. Blant de rusmidlene som noen ganger omsettes i form av hvite klumper, så er nok amfetamin blant de vanligste. Riktignok kan det dreie seg om et helt annet rusmiddel også.

Du sier at hun var rusa – hvis dette innebærer at hun f.eks. virket energisk, gira, stressa, store pupiller, så kan dette styrke mistanken om amfetamin eller lignende rusmidler. Men om hun derimot virket sløv, fjern, ustø eller lignende, så er dette mer typisk andre stoffer enn amfetamin, f.eks. opioider.

Uansett – om du ikke har gjort det allerede, vil vi oppfordre deg til å spørre datteren din direkte om dette. Du er selvsagt ikke garantert at du vil få noen svar, eller noen ærlige svar – likevel kan dette noen ganger være beste fremgangsmåte. Tipser om våre guider til pårørende for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.