Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kan jeg ha blitt dopet ned?

Igår kveld var jeg på en drikkekveld. Jeg drakk kun 3 glass vin og følte meg i veldig fin form. Jeg har veldig høy toleranse for alkohol og har alltid hatt god kontroll når jeg drikker fordi jeg har angst for det å kaste opp. Har heller aldri kastet opp av alkohol selvom jeg har drukket ekstremt mye mer enn jeg gjorde denne kvelden. Han ved siden av meg blandet en drink som jeg smakte på. Etter dette husker jeg ekstremt lite. Jeg prøvde nok å dra når jeg begynte å føle meg dårlig fordi det neste jeg husker er at jeg hadde falt ned en hel trappeoppgang. Hele kroppen min er skrapet opp og jeg husker så ekstremt lite. I tillegg har jeg vært skikkelig dårlig det siste døgnet (føles ut som fyllesyk bare mer intens). Jeg hadde ringt kjæresten min og husket mye av kvelden der og da, men dette husker jeg ikke nå. Rakk ikke innom legevakten. Men hvilke stoff kan minne om dette? (Har aldri prøvd narkotiske stoffer før)

kvinne/jente |
18 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en veldig ubehagelig opplevelse, og vi håper det går bra med deg nå.

Hva du eventuelt kan ha fått i deg, kan vi ærlig talt bare gjette på. Og så lenge vi ikke kan tilby et helt sikkert forslag, bør vi kanskje også unngå å spekulere for mye. Benzodiazepiner og GHB er jo eksempler på stoffer som i noen tilfeller kan forbindes med neddoping – men om du faktisk har fått i deg noen av disse, eller noe helt annet, er dessverre veldig vanskelig å si.

Det beste du kan gjøre nå, er heller å avlegge en urinprøve som tester for rusmidler. Ta f.eks. kontakt med legevakt eller ditt legekontor, og hør om de har anledning til å utføre en slik prøve. Prøven vil i så fall analyseres ved et medisinsk laboratorium. Det er viktig at dette gjøres raskt – mange stoffer har relativt kort påvisningstid i urin. Du kan evt. også urinere i en steril beholder (evt. kjøpe urinprøveglass på apotek) og oppbevare denne mørkt/kjølig, i påvente av å få den innlevert til analyse.

Det er selvsagt litt påfallende at du merket alt dette etter å ha smakt på drinken fra sidemannen. Og selv om det kan være et fullstendig sammentreff, så er det jo noen detaljer her som kan være interessante å tenke på – f.eks., drakk han selv av den samme drinken? Var dette noen du kjente fra før?

Snakk gjerne også med andre som var tilstede den kvelden – har de f.eks. sett, hørt eller opplevd noe mistenkelig?

For øvrig – vi vet at alkohol i seg selv noen ganger kan gi kraftige, uvanlige og ubehagelige reaksjoner, selv om du kanskje ikke har opplevd lignende tidligere. Dette kan f.eks. variere ut ifra dagsform på det aktuelle tidspunktet, toleranse, mengde, drikketempo og lignende. Så selv om vi selvsagt ikke kan utelukke at du kan ha fått i deg noe annet, så kan det også hende at denne reaksjonen skyldtes alkohol alene.

Vi håper du får noen svar – selv om vi dessverre også vet at mange som har lignende opplevelser, ikke egentlig får noe klart svar på hva som faktisk skjedde. I så fall håper vi i hvert fall at du slipper lignende opplevelser igjen i fremtiden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.