Kan jeg ha blitt dopet?

Hei, jeg var på vors hvor jeg drakk 2 corona, og en gingerjoe. Også hadde jeg med meg en liten flaske med 40%. Flasken var 20CL.
Jeg hadde blandet spriten m limonade og drakk dette på vei til byen.
Når vi kom på byen gikk d noe tid og så kjøpte vi oss en drink hver. Husker ikke helt hvordan men så var d to kurdere som snakket til meg og en veninne og d kan jo ha vært mulig at jeg fikk noe i drinken min da. For etter dette husker jeg ingenting.
Ble funnet på doen, og jeg spydde litt og så fikk de ikke kontakt med meg men jeg klarte å gå selv m litt støtte.
Jeg ble sendt på sykehus men fikk ikke tatt noe test. Og d er veldig merkelig fordi når jeg begynnte å våkne igjen var jeg plutselig helt fin igjen. Kan jeg ha blitt dopet?

kvinne/jente |
20 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er vanskelig å si noe om du har blitt dopet eller ikke. Alkohol kan virke forskjellig fra gang til gang og hvor påvirket man blir avhenger av en rekke faktorer. Blant annet om du har spist og drukket lite samme dag, eller bare den generelle dagsformen. Utfra mengden alkohol du beskriver, er det ikke usannsynlig at du kan ha reagert med en alkoholforgiftning. Samtidig kan vi heller ikke utelukke at du kan ha fått noe i drinken din, da det du beskriver også kan være symptomer på rusmidler som benyttes til «spiking» (ufrivillig neddoping)- men dette er som nevnt vanskelig for oss å si noe om.

Ved mistanke om man kan ha fått noe i drinken sin, bør man få tatt en rustest så fort som mulig. Ved for eksempel GHB vil det kun vises ved blodprøve et par timer etter inntak og 12 timer ved urinprøve. Dessverre er det mest sannsynlig for sent å undersøke om du har fått noe i drinken din ved en urinprøve eller blodprøve nå, da de antakeligvis vil være ute av kroppen innen denne tid. Opplever du noe lignende en annen gang kan det være lurt å ha et prøveglass stående hjemme som du kan sette i fryseren, legen din kan deretter ta en urinprøve.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.