GHB-overdose

Jeg mistet min yngste sønn på 22 år i en ghb overdose for snart 2 år tilbake, og jeg har fått litt info om hva som har skjedd rund når han døde. Er det mulig å ligge i overdose i hele 12 timer, evt. hva er max timer. Jeg vet min sønn kunne ha vært reddet om dem rundt hadde reagert tidligere, men var tungt ruset selv, og min sønn hadde skum rundt munnen, veldig varm, og dem jobbet med hjertekompresjon i over 2 timer når ambulansen kjørte inn på sykehuset. Har han hatt smerter…? Merket selv at han har tatt for mye , eller er rusen så sterk at han ikke sanset no…? Jeg tenker gjentatte ganger på sånne ting. Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette… men kanskje en forklaring av åssen en ghb overdose virker… og hva som skjedde med han.

kvinne/jente |
52 år |
Agder

  Rusinfo svarer:

Dette forstår vi er vanskelig.

GHB påvirker den delen av hjernen som blant annet styrer hjerte- og lungefunksjonen og vanlige symptomer på overdose av GHB er derfor lavere hjerterytme, senket blodtrykk, muskelkramper, bevisstløshet og pusteproblemer som kan føre til pustestans og død.

Risikoen forbundet med overdose på GHB er dessverre høy, ettersom det er små marginer mellom en ønsket brukerdose og en uønsket overdose. Det er også en økt risiko knyttet til overdose som følge av samtidig bruk av andre dempende stoffer, som f.eks. alkohol eller legemidler som benzodiazepiner og opioider.

Ved overdoser av GHB er det vanlig med raskt innsettende dypt koma som varer i ca. 2-4 timer, mens varighet over 4-6 timer er sjeldent. Det er derfor vanskelig å svare på hva som er maks antall timer i en overdose, da det avhenger av flere faktorer.

Det er vanskelig for oss å kunne si noe om sønnen din hadde smerter eller merket selv at han hadde tatt for mye av rusmiddelet, men generelt sett kan overdosesymptomer som bevisstløshet føre til at hjernen ikke oppfatter smerte eller er bevisst på hva som skjer.

Dersom du ønsker støtte eller annen bistand knyttet til det du har opplevd finnes det flere tilbud til pårørende som har hatt lignende opplevelser. Ivareta er en organisasjon som tilbyr sorgstøtte til etterlatte etter rusrelaterte dødsfall. Legger ved lenke under:
https://www.ivareta.no/deg-som-parorende/sorgstotte-etterlatte/

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.