Et familiemedlem misbruker alkohol, hvordan kan vi hjelpe han?

Hei,

Jeg har en familiemedlem i 50-årene som har en alkoholmisbruk på alvorlig grad. Vedkommende skulle ha blitt operert i hjertet nylig, men vedkommende gjør alt for å unngå det. Det dreier seg om daglig alkoholmisbruk over flere år. Vi er veldig bekymret for at han kan miste livet i nær framtid dersom ingen kan hjelpe han. Vi mistenker at legen hans ikke gjør nok for han. Hans egen tilstand er så alvorlig at han hallusinerer og faller flere ganger daglig. Vi tror han kommer til å DØ, dersom han ikke får hjelp. Han selv vil ikke snakke med en psykolog, fordi han er deprimert. Han tar depresjons medisiner i tillegg til at han drikker. Hvordan kan vi hjelpe han? Det er mer til dette, men vi må få snakket med noen. Det er veldig lite informasjon om dette på internett. Vær så snill hjelp oss.

mann/gutt |
28 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres alvorlig ut, og vi forstår godt at dere er bekymret. Først og fremst tenker vi at dere bør informere legen hans om de tingene dere observerer – det er tross alt ikke sikkert at legen kjenner det fulle bildet. Videre kan det være verdt et forsøk å kontakte Legevakt 116 117 eller ambulanse 113 når det er akutt behov for hjelp.

I spesielt alvorlige tilfeller kan det noen ganger være mulig å innvilge tvangsbehandling. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Et annet alternativ kan være å ta kontakt med den kommunale helsetjenesten – kanskje vil de kunne innvilge regelmessig tilsyn fra hjemmesykepleie.

Det er også viktig at dere som pårørende tar vare på dere selv oppi alt dette, etter beste evne. Da kan det være greit å benytte seg av et pårørendetilbud.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.