Hvor lang periode må man holde seg fra alkohol for at det ska være bra for helsa?

Hvor lang periode må man holde seg fra alkohol for at det ska være bra for helsa? Skjer det fort eller må man holde seg en måned eller flere?

kvinne/jente |
27 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Svaret på spørsmålet ditt er ikke enkelt fordi «bra» kan ha ulik betydning for forskjellige mennesker, som er i forskjellige situasjoner. Noen er fornøyde med sin helse på et eller annet nivå, mens andre trenger å passe på helsa si mer. Det beste for helsa er å ikke bruke alkohol i det hele tatt, men hvis man bruker litt alkohol av og til, er det vanligvis ikke farlig, og helsa kan være helt grei.

Men hvis du spør om hvor lang tid det tar å bli bedre med helsa etter et skadelig bruk, da er det avhengig av hvor langvarig og intens forbruket var og hvilke skader som har oppstått fra den. Varighet av bedringen er også avhengig av kostholdet og psykisk og fysisk velferd. Men generelt er det gjerne sånn at jo lengre tid som går uten alkohol, desto bedre vil det være for helsa.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.