Har legen lov til å sjekke for andre rusmidler når man bestiller EtG/EtS?

Hei. Jeg lurte på om en lege har lov til å sjekke for andre rusmidler når man bestiller en ETG/ETS test hos fastlegen. Må teste negativt for alkohol i tre måneder for å få beholde jobben, men jeg røyker litt cannabis også. Har ikke lyst å bli testet for dette.

mann/gutt |
29 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Legen har i prinsippet lov til å teste deg for andre rusmidler enn alkohol, men normalt forutsetter dette at legen informerer deg om dette, samt at du samtykker. Det skal kun gjøres unntak fra dette i helt spesielle tilfeller. Du kan lese mer om dette i denne veilederen fra Helsedirektoratet (se f.eks. s. 7). Sånn sett tenker vi at du fint bør kunne gjennomføre EtG/EtS som planlagt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.