Har legen lov til å sjekke for andre rusmidler når man bestiller EtG/EtS?

Hei. Jeg lurte på om en lege har lov til å sjekke for andre rusmidler når man bestiller en ETG/ETS test hos fastlegen. Må teste negativt for alkohol i tre måneder for å få beholde jobben, men jeg røyker litt cannabis også. Har ikke lyst å bli testet for dette.

mann/gutt |
29 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Legen har i prinsippet lov til å teste deg for andre rusmidler enn alkohol, men normalt forutsetter dette at legen informerer deg om dette, samt at du samtykker. Det skal kun gjøres unntak fra dette i helt spesielle tilfeller. Du kan lese mer om dette i denne veilederen fra Helsedirektoratet (se f.eks. s. 7). Sånn sett tenker vi at du fint bør kunne gjennomføre EtG/EtS som planlagt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen