Barnevernet krevde test, fikk PEth-testresultat på 0,7

Fikk peth test resultat på 0,7! Synes dette var ekstremt høyt. Konsumert en del rødvin i julen, og er slankeoperert. Tok testen etter en liten fest. Barnevernet krevde test pga anonym bekymring. Så nå er jeg ganske så redd, for synes selv det var veldig høyt!!

kvinne/jente |
30 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer at en PEth-verdi på 0,7 er forholdsvis høyt – alt over 0,3 regnes gjerne som et stort forbruk. Hvordan barnevernet vil reagere, og hvordan de ønsker å følge opp dette, er vanskelig for oss å forutsi. Men sannsynligvis må du belage deg på å levere flere PEth-prøver i tiden som kommer, hvor de nok ønsker å se at PEth-verdien synker med tiden.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette.

Du kan lese mer om hvordan PEth-prøver fungerer i denne artikkelen fra St. Olavs Hospital.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.