Hvordan vet man om man har tatt skade av alkohol?

Hei, hvordan vet man om man har tatt skade av alkohol? Kan man finne sånn ut på blodprøver? Eller en armen måte?

Jeg fks er helt frisk sier legen. Men har mye muskel å nerve smerter som det føles ut som. Holdt meg borte fra alkohol i litt over 3 månder og drakk litt igjen nå på lørdag. Har forsatt mye ubehag. Fikk plutselig blod i munnen/spytte nå nettopp å redd da jeg sliter med angst. Legevakten sa det kunne ver en rift fra en operasjon jeg tok for snart 4 uker sia. Jeg drakk alt for mye før. Ikke noe jeg vil gjør mer men vil kunne verme og drikke av og til. Håper ikke kroppen har tatt skade eller noe.

kvinne/jente |
26 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Så flott at du har klart å få ett kontrollert forbruk av alkohol. Vi vet ikke hvor langvarig eller hvor høyt alkoholforbruk du hadde tidligere. Men det er ganske store variasjoner i typer skader som kan oppstå etter langvarig alkoholforbruk. Du kan lese mer om det på vedlagte lenke om alkohol på vår hjemmeside.

Hvordan legen konstanterer alkoholskade vil nok avhenge av hvilke typer skader det er snakk om. Lever, bukspyttkjertel, hjertelidelser og noen kreftformer kan oppstå som følge av langvarig høyt alkoholforbruk. Disse og andre tilstander kan også oppstå uten høyt alkoholbruk. Vi er ikke medisinsk helsepersonell så du må nesten spørre legen din om å foreta nødvendige prøver for å finne ut om du er frisk. Det samme gjelder de symptomene du nevner i spørsmålet ditt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.