Skal jeg bortforklare at far ruse seg eller tåler barnet sannheten?

Hei. Jeg har et barn sammen med exen som ruser seg på både alkohol og piller. Vært tatt for ruspåvirket kjøring flere ganger. Barnet mitt bor fast hos meg, men bruker å være hos far noen helger av og til når han har vært nykter. Men nå er det 3.måneder siden barnet var der sist grunnet situasjonen til far. Barnet som snart er tennåring spør ofte om å dra på besøk til han men jeg har alltid hadd et påskudd for hvorfor det ikke passer, å da er det jeg som er den stygge ulven i barnets øyne. Hva et rett, skal man snakke med barnet om hvorfor pappa ikke er tilgjenngelig eller skal man fortsette å bortforklare? Tåler barna mer sannhet en det man tror?

annet |
30 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Det er en velkjent situasjon som mange pårørende til rusavhengige strever med. Hva skal de si, når skal de si det og hvor mye skal de i så fall si. Løsningen på dette vil nok  avhenge av familiens situasjon og barnets sårbarhet. Vi anbefaler deg derfor å ta kontakt med Familievernkontor der du bor eller barnevernet for veiledning.

Hvis barnet ikke vet noe om fars rusavhengighet, kan det komme som et sjokk. Da kan det være nødvendig med oppfølgingssamtaler med fagpersoner. Barn tar lett både på seg skylden og ansvar for å hjelpe foreldre som strever. Så når hun får vite om det bør det være rom for at hun kan utype sine tanker og følelser om situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.